Wendagen

Een belangrijk en spannend moment voor u als ouder/verzorger en uw kind.

Voorafgaand aan de eerste officiële opvangdag spreken we wenmomenten af. De bedoeling van het wenproces is dat u en uw kindje gewend raakt aan een andere omgeving, geluidjes, geurtjes, kleurtjes en gezichten. Dit is een spannend maar vooral mooi moment voor u en uw kindje.

Tijdens het eerste wenmoment blijft u er als ouder/verzorger bij. Tenzij u het gevoelsmatig aandurft om uw kindje eventjes los te laten, dit gaat uiteraard in overleg. Het eerste wenmoment duurt van 10 uur ‘s morgens tot ongeveer 12 uur ‘s middags, heeft u behoefte aan andere tijden is dit in overleg altijd mogelijk. Wij stemmen de wenmomenten compleet af op wat de wensen en behoefte zijn van uw leefritme.

Het tweede wenmoment duurt iets langer. Uw kindje maakt een eet en slaapmoment mee.
Dit ter voorbereiding op de eerste officiële opvangdag. Tijdens het tweede wenmoment is het de bedoeling dat u uw kindje eventjes los laat, voor veel ouders een spannend moment. Mocht het een wens zijn dat wij telefonisch contact met u houden over hoe alles gaat, is dit uiteraard mogelijk. U mag zelf natuurlijk ook altijd, meerdere keren, bellen om te vragen hoe het gaat.

In aanloop naar de wenmomenten krijgt u een wenbrief toegestuurd. Hierin staat onder meer wat u precies mee moet nemen en waar u wordt verwacht. Ook staat erin welke voorbereidingen u thuis al kunt treffen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Doortje?

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven
[dc_social_wall id="7810"]