Zieke kinderen

Safety first – in het belang van alle kindjes

Zieke kinderen zijn bij hun eigen ouders/verzorgers het beste af. Ouders/verzorgers vragen we om hun verantwoordelijkheid te nemen. Is of wordt uw kindje ziek, dan vragen wij u om uw kindje zo spoedig mogelijk op te komen halen. Dit doen wij omdat het fijner is voor het uw kindje om thuis te zijn en tevens voor de veiligheid van al onze andere kindjes.

Een ziek kind verdient extra aandacht en zorg. Die kunnen wij hen niet bieden. Wij leggen de grens bij een lichaamstemperatuur van 38,5 graden en/of open blaasjes, zoals bij een koortslip, waterpokken of krentenbaard, waarbij we kijken naar de gemoedstoestand van het zieke kind.

Als in een opvanggroep een kinderziekte heerst, dan stellen we daar alle ouders zo snel mogelijk – door middel van een memo – van op de hoogte. Aan hen dan (eventueel in overleg met ons) de keuze of zij hun kind(eren) wel of niet komen brengen, die dag.

Mocht u merken dat uw kindje ’s morgens niet helemaal fit is en heeft u bijvoorbeeld medicijnen gebruikt, waarderen wij het enorm als dit gemeld wordt. Dit zodat wij de temperatuur en het functioneren van uw kindje goed in de gaten kunnen houden en u als ouders op de hoogte kunnen stellen van eventuele veranderingen van het welzijn van uw kind..

Tevens worden alle kinderen alledaags nauwlettend in de gaten gehouden. Wij controleren altijd bij verschoon momenten of er geen afwijkende en opvallende dingen zijn, zoals hele harde of zachte ontlasting, vlekjes, blaasjes of open wondjes. Mochten wij twijfelen over het welzijn van uw kindje, dan temperaturen wij hem of haar om er zeker van te zijn dat er geen spraken is van koorts. Mochten wij gedurende de dag merken dat u kindje niet helemaal naar behoren functioneert zullen wij dit met u persoonlijk overleggen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Doortje?

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven
[dc_social_wall id="7810"]