Voeding en luiers


Aandacht voor gezondheid en verzorging

We besteden volop aandacht aan gezonde voeding. Hierbij wordt u als ouder/verzorger heel nauw bij betrokken. U kunt aangeven wat voor een voedingskeuzen u als voorkeur heeft. Wilt u dat uw kindje andere melk drinkt of andere yoghurt eet, vegetarisch, veganistisch of compleet biologische voeding krijgt? Dan kunt u dit aangeven en zullen wij hierin een verlengstuk zijn op thuis.

Wij bieden standaard gevarieerde voeding aan, denk hierbij aan standaard fruit en seizoensgebonden, groente standaard & biologische, kinderthee, voeding welke aansluit bij de geloofsovertuiging en ga zo maar door. Wij vinden het enorm belangrijk dat kinderen van alles leren eten door te proeven en dat dit compleet aansluit bij de wensen en behoefte van de fase waar het kindje in zit en uiteraard jullie wens als ouders.

Kinderen van vier maanden en ouder krijgen ’s morgens (gepureerd) fruit en een beker flink verdunde diksap. De lunch bestaat uit brood (met op de eerste boterham hartig beleg en op de tweede hartig of zoet) en zuivel/water. Kinderen kiezen geheel op eigen wijzen hun beleg uit. Zo leren zij ook aangeven wat ze wel en niet willen eten. Uiteraard rekening houdend met de wensen en behoefte van u als ouder/verzorger.

’s Middags krijgen ze diksap, water of kinderthee en de keuze uit bijvoorbeeld een soepstengel, rijstenwafel (volkoren) of tarwe biscuit. Als het erg warm is soms een waterijsje met toestemming van u als ouders/verzorger.  Op feestelijke dagen worden er altijd speciale feestelijke maaltijden geserveerd

Als kinderen vanwege de geloofsovertuiging van hun ouders/verzorgers bepaalde dingen niet mogen eten, houden wij daar rekening mee. Datzelfde geldt natuurlijk voor kinderen die vanwege bijvoorbeeld een allergie bepaalde (voeding)stoffen niet tot zich mogen nemen.

Als een kind borstvoeding of poedermelk krijgt, dan kunt u voeding meegeven voor tenminste 1,5 dag. Dit in verband met het eventuele morsen van melk en met de kans dat het kind later dan verwacht kan worden opgehaald.

Wij maken gebruik van Pampers, wanneer uw kindje hiervoor allergisch blijkt te zijn, zorgen we voor een ander merk luiers.
De voeding en luiers zitten bij de uurprijs inbegrepen.

Wij werken constant aan het bieden van gezonde kinderopvang, ons beleid wordt meerder malen per jaar doorgelicht door onze pedagogisch coaches, pedagogisch medewerkers en directie en indien nodig aangepast, de OC heeft hierin ook een hele belangrijke advies gevende rol en uiteraard de ervaring en wensen van ouders.

Wij bundelen graag al onze krachten samen waardoor onze werkwijze en beleid een constante evaluatie en groei doormaakt.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Doortje?

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven
[dc_social_wall id="7810"]