Kinderdagverblijf Culemborg KDV Het Stationnetje

Parallelweg Oost – tegenover het Station Culemborg
LRK nummer: 132335761
Telefoonnummer: +31622406574

De vierde locatie van KDV Doortje werd in 2010 gestart in een Unit gelegen aan de andere kan van Culemborg. In september van 2013 verhuisde de groep naar het huidige pand aan de Parallelweg Oost, vlak tegenover het station van Culemborg.

Dit tot luxe kinderopvang omgebouwde woonhuis grenst aan Lanxmeer, een ecologisch georiënteerde woonwijk met veel natuur en bijzondere huizen. We brengen daar dan ook veel tijd door met de kleintjes. Zo verplaatsen wij ons met de Doortje bolderkar en niet te vergeten onze geweldige Dootje bakfiets.

Onze vaste pedagogisch medewerkers werken al jaren samen op het Stationnetje en hebben een hechte band met elkaar en de kinderen. Ze zijn dan ook zijn uitstekend op elkaar en hun omgeving ingespeeld. Ouders merken dat aan de goede communicatie: er wordt zonodig snel geschakeld en ingespeeld op vragen en wensen.

De kleintjes van het Stationnetje zijn kind aan huis in Lanxmeer, de ecowijk grenzend aan het stationsgebied, alwaar de natuur zo veel mogelijk vrij spel krijgt. Ook bezoeken ze vaak stadsboerderij Caetshage, waar de kinderen zien hoe daar van alles en nog wat wordt verbouwd, aan groenten en fruit. Leerzame uitjes dus!

Ook als ze niet ‘op pad’ zijn, vermaken de bewonertjes van het Stationnetje zich uitstekend. Met de grote kastanjeboom op het stationsplein bijvoorbeeld, of binnen, met verkleden en raamschilderen. Op de speelplaats aan de achterzijde is het heerlijk stoepkrijten en verkeersplein spelen met de speelgoedauto’s en -fietsjes.

 

Onze voordelen

Kinderdagverblijf Doortje is ingericht met warme kleuren en hoekjes waarin ieder kind zijn of haar speelbehoefte kwijt kan. “Thuis bij Doortje”.
Bij kinderdagverblijf Doortje werken al jaren lang dezelfde pedagogisch medewerkers, zij zien meerdere kinderen uit één gezin opgroeien, best wel heel bijzonder! Dit biedt voor u en uw kindje structuur, veilig en geborgenheid. De pedagogisch medewerkers op de groep kennen u en uw kindje goed om een echt verlengstuk te zijn op uw thuissituatie.
Kinderdagverblijf Doortje hanteert groepen van 0-4 jaar waarin kinderen zich aan elkaar op kunnen trekken en van elkaar kunnen leren net zoals in een echte thuissituatie, waar veel kinderen ook broertjes en zusjes hebben.  Dit creëert de mogelijkheid broertjes en zusjes bij elkaar op de groep te plaatsen.

IMG-20150107-WA0001

De kinderen van het Stationnetje spelen regelmatig met de Klavertjes en de Madeliefjes. Ze zoeken elkaar met de bolderkar op locatie op, of maken gezamenlijke uitstapjes naar ecowijk Lanxmeer of de speeltuin.

Knutselactiviteiten die alle kindjes ondernemen gericht aan een thema. Actief bezig zijn met het ontwikkelen van de fijne motoriek door te knutselen en spelenderwijs te leren over een thema. Bijvoorbeeld seizoenen, mijn lichaam of de brandweer. Het thema wijzigt per 6 weken.
Kinderdagverblijf Doortje vindt het meer dan belangrijk dat u als ouder weet wat uw kindjes zoal meegemaakt heeft op een dag. Zo zal de pedagogisch medewerker u aan het einde van de dag een boekje meegeven met daarin een verhaal over de gebeurtenissen en beleving van uw kindje.
Vanaf het 3e levensjaar is het mogelijk uw peuter deel te laten nemen aan ons peutervolgsysteem. Hier worden verschillende onderdelen getoetst als zijnde voorbereiding op het basisonderwijs. Hieruit blijkt of uw kindje zich goed genoeg ontwikkeld om de overstap te kunnen maken naar de basisschool. Mocht er spraken zijn van onvoldoende ontwikkeling wordt dit tijdig aangegeven bij de ouders om hier in samenwerking een verbeterslag op te kunnen maken. Persoonlijke aandacht voor het individu speelt hierin een hele grote rol van zowel ouders als pedagogisch medewerkers.

De locatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Doortje?

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven
[dc_social_wall id="7810"]