Kinderdagverblijf Culemborg De Madeliefjes

Otto van Reesweg – Triowijk – Culemborg
LRK nummer: 243303087
Telefoonnummer: +31631993557

In de zomer van 2014 startten wij de Klavertjes en de Madeliefjes.

Deze vestiging werd voorheen onder de naam ‘Krummeleut’ uitgebaat door KDV Astrid Lindgren. Ze is door ons volledig gemoderniseerd en biedt alles wat bij een toplocatie hoort: bereikbaarheid, ruimte, licht, groen en een fantastische inventaris.

Op de groep de Madeliefjes werken wij met vaste pedagogisch medewerkers. De Madeliefjes is gelegen direct naast de groep de Klavertjes. De samenwerking tussen beiden groepen is erg nauw. Zo spelen beiden groepen samen buiten en is er de mogelijkheid om lekker te spelen bij de buren op de groep. Omdat beide groepen zo dicht naast elkaar zitten is dit voor onze pedagogisch medewerkers erg fijn om goed te kunnen overleggen, snel te schakelen en elkaar goed te kunnen ondersteunen in het verzorgen van alle kinderen.

Maar boven alles een verlengstuk zijn op thuis.

 

Onze voordelen

Kinderdagverblijf Doortje is ingericht met warme kleuren en hoekjes waarin ieder kind zijn of haar speelbehoefte kwijt kan. “Thuis bij Doortje”.
Bij kinderdagverblijf Doortje werken al jaren lang dezelfde pedagogisch medewerkers, zij zien meerdere kinderen uit één gezin opgroeien, best wel heel bijzonder! Dit biedt voor u en uw kindje structuur, veilig en geborgenheid. De pedagogisch medewerkers op de groep kennen u en uw kindje goed om een echt verlengstuk te zijn op uw thuissituatie.
Kinderdagverblijf Doortje hanteert groepen van 0-4 jaar waarin kinderen zich aan elkaar op kunnen trekken en van elkaar kunnen leren net zoals in een echte thuissituatie, waar veel kinderen ook broertjes en zusjes hebben.  Dit creëert de mogelijkheid broertjes en zusjes bij elkaar op de groep te plaatsen.

IMG-20150107-WA0001

 

 

De Klavertjes en de Madeliefjes spelen regelmatig met de bewoners van het Stationnetje . Ze zoeken elkaar met de bolderkar op locatie op, of maken gezamenlijke uitstapjes naar ecowijk Lanxmeer of de speeltuin.

Knutselactiviteiten die alle kindjes ondernemen gericht aan een thema. Actief bezig zijn met het ontwikkelen van de fijne motoriek door te knutselen en spelenderwijs te leren over een thema. Bijvoorbeeld seizoenen, mijn lichaam of de brandweer. Het thema wijzigt per 6 weken.
Kinderdagverblijf Doortje vindt het meer dan belangrijk dat u als ouder weet wat uw kindjes zoal meegemaakt heeft op een dag. Zo zal de pedagogisch medewerker u aan het einde van de dag een boekje meegeven met daarin een verhaal over de gebeurtenissen en beleving van uw kindje.
Vanaf het 3e levensjaar is het mogelijk uw peuter deel te laten nemen aan ons peutervolgsysteem. Hier worden verschillende onderdelen getoetst als zijnde voorbereiding op het basisonderwijs. Hieruit blijkt of uw kindje zich goed genoeg ontwikkeld om de overstap te kunnen maken naar de basisschool. Mocht er spraken zijn van onvoldoende ontwikkeling wordt dit tijdig aangegeven bij de ouders om hier in samenwerking een verbeterslag op te kunnen maken. Persoonlijke aandacht voor het individu speelt hierin een hele grote rol van zowel ouders als pedagogisch medewerkers.

De locatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Doortje?

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven
[dc_social_wall id="7810"]