Thuis bij Doortje

Zoals het klokje thuis tikt…

… zo tikt het bij Doortje ook. Wij benaderen zo veel mogelijk de thuissituatie. U kunt uw wensen en behoefte aangeven en wij spelen daar op in. Dit biedt structuur en regelmaat voor u als ouder/verzorger en uw kind. In combinatie met vaste pedagogisch medewerkers kunnen wij voor uw gezin een echte aanvulling zijn op thuis. 

We houden rekening met voedingsgewoonten, slaapritme, buitenspelen, het stimuleren van ontwikkelingsgebieden 0-4 jaar, uitjes en eigenlijk alles wat u zich maar kunt bedenken wat betrekking heeft op uw dagelijkse persoonlijke opvoeding.

We hanteren het peutervolgsysteem. Dit helpt ons bij het volgen van de ontwikkelingen van een kind en bij het bewerkstelligen van een inhoudelijk goede overdracht naar de basisschool. We adviseren, observeren… en we helpen ouders met opvoedkundige vragen.

We denken ruim: besteden niet alleen aandacht aan de christelijke feestdagen, maar ook aan het suiker- en schapenfeest. De grens trekken we bij de kaders van ons pedagogisch beleid. Zo straffen we nooit lichamelijk, ook niet op ouderlijk verzoek.

We zijn hulpvaardig. We helpen bijvoorbeeld regelmatig ouders door een moeilijke fase heen.
Daar hoort ook bij: tijdens een opvangdag even telefonisch overleggen. Soms bellen wij even, dan weer de ouders.

Ook kindjes met een beperking vangen we op, afhankelijk van de aard en zwaarte. Eventueel vragen we passende ondersteuning door een ziekenhuis aan. Ook als een kindje bijvoorbeeld een arm heeft gebroken, is opvang vaak best mogelijk.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Doortje?

Rondleiding aanvragen
Direct inschrijven
[dc_social_wall id="7810"]