Geschreven door Linda Aarts.

Kinderdagverblijf Doortje streeft er niet alleen naar om voor hun kinderen een tweede thuis te creëren. Ook voor de Sint wordt alles uit de kast getrokken zodat de goedheiligman zich thuis voelt. En dat lukte afgelopen zaterdag helemaal. De Sint werd ontvangen in de speciaal voor hem knus ingerichte huiskamer, tijdens de veertiende editie van het Sinterklaasfeest van Doortje aan de Heimanslaan in Culemborg.

Niet alleen de kinderen van Doortje zijn uitgenodigd. Ook broers, zussen en opa´s en oma´s zijn welkom. En dat past precies bij de stijl van het kinderdagverblijf, waar iedereen welkom is en gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Er wordt gezongen en gesprongen wanneer Sinterklaas binnenkomt en daar houdt het niet op. Want Sinterklaas blijkt zelf ook best een liedje of twee te kunnen zingen. De kinderen dansen samen met de Pieten en hun leidsters. Sommige kinderen mogen bij Sinterklaas komen, maar dat is wel heel spannend. En natuurlijk is era an het eind voor alle kinderen, ook voor degenen die het kinderdagverblijf inmiddels vaarwel hebben gezegd, een cadeautje.

Doortje is begaan met alle kinderen die ze opvangen op de verschillende locaties. De visie van het kinderdagverblijf is om de opvang te zien als een verlengstuk van thuis. De kleinschaligheid en de persoonlijke benadering maken dat kinderen zich thuis voelen en ook graag terugkomen, ook als ze het warme nest van Doortje allang hebben verlaten.

Ook het veertiende Sinterklaasfeest is een succes en voor de kinderen een hoogtepunt van het jaar. En als de Sint weer vertrekt, gaan ook de kinderen weer tevreden naar huis.

Kinderdagverblijf Doortje heeft in Culemborg 3 locaties met 5 verticale groepen. Kijk hier voor meer informatie: www.kdvdoortje.nl.