Kinderdagverblijf Doortje bedankt ouders met kerstmarkt

Door Linda Aarts

Een stal met dieren, een kraam met glühwein en chocomel, de kerstman en kerstvrouw en een poffertjeskraam: alles was aanwezig op de eerste kerstmarkt van Kinderdagverblijf Doortje. De locatie aan de Heijmanslaan in Culemborg werd afgelopen vrijdag omgebouwd tot een prachtig versierde markt. Hiermee bedankte de kinderopvang alle ouders van de kinderen die zij opvangt, voor het afgelopen jaar.
De ezel en de schapen lieten zich gewillig aaien door de kinderen en hun ouders. En de kans om met de kerstman en zijn vrouw op de foto te gaan grepen de meeste kinderen met beide handen aan.

De kerstmutsen die de kinderen bij binnenkomst kregen twinkelden vrolijk over de markt.
“Het Sinterklaasfeest vieren we elk jaar,” vertelt directrice Dorothy Vreden, “maar dit jaar wilden we iets extra’s doen om alle ouders te bedanken voor hun vertrouwen. Eerder hadden we het zomerfeest, nu een kerstmarkt.” Als het flink begint sneeuwen, lacht ze: “Van tevoren dachten we nog, wat zou het gaaf zijn als het gaat sneeuwen. Wat is er nou mooier dan sneeuw op een kerstmarkt?”
Als de kinderen en hun ouders moe maar voldaan weer huiswaarts keren, mogen ze een kerstboom uitzoeken om mee naar huis te nemen. Ze krijgen er een doosje met versieringen bij. Vreden: “Het was de eerste kerstmarkt, maar zeker niet de laatste.”

Kinderdagverblijf Doortje heeft in Culemborg 3 locaties waar 5 verticale groepen worden opgevangen. Voor meer informatie bezoekt u www.kdvdoortje.nl.